top of page

Rovno k podcastu...

Najnovšie články

Běh je jejich vášní. Vystudovali FTVS. A již 6 let motivují ženy k aktívnímu životnímu stylu... to j

Hledáte inspiraci jak začít budovat svůj online brand? Jak začít běhat? A nebo pochybujete o tom, že při full-time práci dokážete zároveň tvořit zajímavé projekty, které ovlivní komunitu kolem vás? Odpovědi na tyto otázky najdete v našem novém rozhovoru s inspirativním a energickým běžeckým duem, Bárou a Lenkou, které můžete znát i jako Holky ve Formě.


Dozvíte se také:

- Hodnoty, na kterých můžete postavit svou online fitness komunitu. - Co vás může motivovat, a o co se můžete opřít na cestě za vašimi sny. - Kde se inspirují a jak vznikají skvělé projekty a iniciativy, které mohou zaujmout i vaši fitness komunitu. Tak neváhejte a začtěte se… Bára s Lenkou se již na vás v rozhovoru těší 👇👀

 



 

1. Jaký je, v jedné větě, hlavní cíl a poslání projektu „Holky ve Formě“ z vašeho pohledu?


BÁRA: Naším cílem je motivovat a inspirovat všechny holky kolem nás, že být ve formě, může být každý. Důležité je si vybrat aktivitu, která vás bude bavit, sdílet jí s někým kdo je vám blízký a užívat si to!


LENKA: Pro mě je hlavním posláním blogu propojení lidí s podobnými zájmy o sport a vzájemná inspirace a motivace.



2. Na koho je váš projekt zaměřený? Kdo je vaší typickou „sledovatelkou“?


BÁRA: Holka ve Formě je z většího města, je jí mezi 20-40 lety, chodí do práce, nebo je na mateřské a chtěla by začít běhat a dostat se do formy. Baví jí sledovat hot trendy, zajímá se i o výživu a záleží jí na tom, jak u sportování vypadá, protože je pro ni důležité, aby i u sportu byla sexy a cítila se dobře.


LENKA: Naše cílovka jsou holky tak našeho věku, které se nám vlastně podobají. Žijí ve městě, ale rády unikají do přírody – většinou za sportovními zážitky. Jsou v pohodě a užívají si života. A stejně jako my se nechávají rády inspirovat zajímavými lidmi.




3. Svými aktivitami prezentujete určité hodnoty, které motivují a inspirují vaší cílovou skupinu. Dokázaly byste definovat, co vašemu publiku „chybí“, co hledají a co jim pomáhá se stát jejich lepší verzí sebe samých?


BÁRA: Našim sledujícím často chybí počáteční a velmi důležité informace o tom, jak začít běhat. Často mají obavy a dělají z komára velblouda. Jakmile jim dáme pár tipů a namotivujeme je, běh je často pohltí a stane se pro ně novým koníčkem. Běžecké komunity nejsou dnes cizím slovem. Ale mohlo by jich být více, a ne vždy vázané na běžecké tréninky – prostě parta holek si jde zaběhat.


LENKA: Myslím, že našemu publiku možná chybí pocit sounáležitosti. Chtějí někam patřit, a proto nás sledují. Nabalujeme kolem sebe lidi s podobným životním stylem, přestože to je spíše virtuální svět. Ale to, že sdílíme podobné hodnoty, nás spojuje. Taky jim možná někdy chybí vůle. Ale to mě taky ☺. Proto dělám blog, abych se donutila něco dělat, i když se mi nechce.







4. Jaký je z vašeho pohledu aktuální trend přístupu žen, a celkově lidí, ke svému zdraví a pohybu?


BÁRA: Edukace a informovanost v rámci zdravého životního stylu je dnes mnohem rozsáhlejší než několik let zpátky. Na druhu stranu je v dnešní době každý druhý výživový poradce, běžecký trenér nebo fitness coach a často se stává, že se lidi svěří do rukou laikovi a nemusí to dopadnou vždy dobře.


 

Chybí tu určitý filtr – někdo kdo by za vás všechny informace prošel, udělal analýzu a poté předal již profiltrované a pravdivé informace. Dalším nedostatkem je sport u dětí, což není o dětech, ale o rodičích. Mělo by se víc dbát na to, že i když rodič sám nesportuje, měl by děti vést ke sportu.


 

LENKA: Poslední dobou jsem zaznamenala na sociálních sítích pro mě zajímavý trend. Holky, které se prezentovaly tím, že na sobě strašně makají, mají dokonalá a vysekaná těla, přísně zdravě se stravují, tak najednou trochu přibraly, a naopak dávají na odiv “normálnost”. Pořád je to zdravý styl, ale tak nějak pro moje oko příjemnější podívaná.


 

Nejsme stroje, jsme lidi. Důležitá je rovnováha, nic se nemá přehánět.


 

5. Co pro vás znamená komunita, kterou se vám kolem projektu „Holky ve Formě“ podařilo vytvořit?


BÁRA: Jednoduše: SUPER!!! Je to skvělý pocit, když někomu poradíte, inspirujete ho, motivujete k běhání, zdravému jídlu. To je ten nejlepší feedback, jaký může být. Naše komunita je takový holčičí klub, který probírá všechno – od běhání, přes kosmetiku až ke kultuře.


LENKA: Je to skvělé. Ráda poznávám nové lidi a díky našemu blogu jsem jich poznala už opravdu hodně. Někdy z toho vznikla opravdu hezká přátelství. Moc si toho vážím a mám radost, když se k nám dostane pozitivní zpětná vazba na naše počínání.







6. Jak vnímáte vaše publikum, které s vámi sdílí své příběhy? Jaké hodnoty se jim snažíte předat a jak vnímáte jejich zpětnou vazbu?


BÁRA: Já pořád věřím v to, že osobní kontakt a interakce je k nezaplacení. Z důvodu pracovní vytíženosti je to nyní složitější se s našimi sledujícími pravidelně potkávat, ale v budoucnu to plánujeme obnovit. Nejvíc mě nabíjely holky v našem běžeckém kurzu, které na prvním tréninku měly problém běžet chvíli v kuse a po 10 týdnech zvládly uběhnout běžecký závod – neuvěřitelné!!!


LENKA: Souhlasím s Barčou, že je vždy super se s našimi sledujícími sejít osobně a společně si zasportovat. Ale potěší mě každá dobrá zpětná vazba. Třeba když na blogu něco vyzkoušíme a doporučíme a někdo nám pak napíše, že to taky vyzkoušel a je spokojený. Já si vzpomínám, že jsem vychválila jeden masážní salón na Srí Lance a pak mi psaly holky, že tam byly asi o půl roku později a že byly na masáži dokonce dvakrát, jak byly spokojené. Ale i já si nechávám naopak něco doporučit od našich sledujících, když třeba něco sháním. A vždycky mi pomůžou ☺ Je to vzájemné.




7. Projekt jste vytvořili na popud vašeho okolí a dnes už fungujete přes 6 let. Co vás inspiruje při jeho tvorbě a co vás posouvá dále v rozvoji projektu?


BÁRA: Během těch 6 let se doba v rámci digitálního světa velmi posunula a není jednoduché udržet tempo. Začínaly jsme blogem a Facebookem, dnes působíme převážně na Instagramu. Naše životy také prošly určitými změnami, a to ovlivnilo i náš blog. Ale spíše v tom pozitivním slova smyslu, protože se stal variabilnějším a akčnějším.


LENKA: Pro mě je velký úspěch to, že jsme vydržely tak dlouho a pořád nás to baví. Pokaždé, když se sejdeme, tak máme spoustu nápadů a něco nás žene stále dopředu. Asi je to nějaká naše životní energie, že musíme pořád něco vymýšlet. U nás je základ úspěchu to, že jsme každá jiná a navzájem se doplňujeme. A dokud tento náš koníček někoho baví, tak je to super.



8. V jednom rozhovoru jsem se dočetla, že plánujete online tréninky nebo e-book – jaké bude jejich poslání a koncept? Chtěly byste se řídit aktuálními trendy nebo vycházíte z vaší praxe a zkušenosti? Máte pro projekt „Holky ve Formě“ nějaké další cíle a vize?


BÁRA: E-book je dneska velký trend a je to jedna z možností, jak souhrnně předat informace našim sledujícím. Je to teprve na začátku, ale jednalo by se o e-book pro běžeckého začátečníka se všemi důležitými informacemi od tréninkového plánu, stravu až po regeneraci. Online tréninky zvažujeme z toho důvodu, že nemáme kapacitu na individuální trénování, ale trénovat lidi nás baví. S Lenkou máme obě FTVS, tudíž máme odporné vzdělání a informace k tomu zodpovědně psát tréninkové plány. Uvidíme, kdy to vykopneme, zatím o tom spíše sníme a přemýšlíme, jak to udělat.


LENKA: Toto by byl pro nás velký krok vpřed, nechme se překvapit, jak se to vyvine ☺


 

9. Máte svou denní práci, kopec dalších aktivit, rodiny a ještě projekt „Holky ve Formě“ – co vás motivuje být takto akční a sdílet své nápady se světem?


BÁRA: Já to mám tak nějak od narození, neumím sedět a nic nedělat a má charakteristika je sedět na deseti židlích na jednou. Často a rychle se nadchnu pro nové výzvy a pak to jede, jsem nezastavitelná. Nejhorší je pro mě nic nedělání, jak fyzické, tak i psychické.


LENKA: Já jsem Blíženec, to myslím vysvětluje vše ☺








10. Ne každý má energii či sebevědomí na to, aby realizoval své sny. Řídíte se každá nějakým mottem či zkušeností, která vás nutí posouvat se dál?


BÁRA: Životních hesel mám několik, ale nejvíce se řídím tím, že každý svého štěstí strůjce. Pokud po něčem toužím a chci něčeho dosáhnout, nelze čekat a doufat – musíte jít vašemu snu naproti.


LENKA: Já věřím na osud – co se má stát, tak se stane. Co ke mně má přijít, to přijde. Ale hlavně, dokud člověka něco žene pořád dopředu, má sny a chce si je plnit, tak žije.



10. Jak se stavíte k názoru, že by člověk měl dělat to, co ho baví, ať to stojí cokoliv? Kolik jste například vy obětovali tomu, co děláte? Často lidé tyto věci za úspěch a dobrou prací nevidí.


BÁRA: Sama jsem si ověřila, že když máte podporu v osobním životě (rodina, partner, manžel…) tak se nemožné stává skutečným. Můj manžel je pro mě největší opora a takový mentor. Zná mě už jako akční Báru, která neposedí, a díky němu jsem si uvědomila spoustu věcí. I když se to nezdá, tak jsem se zklidnila.

 

Řídím se i tím, že průměrný člověk dělá 80-100 %, pokud chci být dobrá, respektive nejlepší, tak musím makat na 150-200 %. Je to často stresující, ale věřím tomu, že tvrdá práce se vám vrátí v tom nejlepším.

 

LENKA: Jak se říká, dělej to, co máš rád a měj rád to, co děláš. V tom je asi vše. Když se člověk do něčeho pustí, mělo by to být opravdové. Mělo by to vycházet z vnitřního přesvědčení. Když tě v tom podporuje i okolí, tak je to o to jednodušší. Když ale děláš něco, co ti nepřináší radost, tak bys to asi dělat neměl.


11. Co inspiruje vás a kde hledáte inspiraci pro vaši tvorbu? Jak vypadá váš osobní kreativní proces?


BÁRA: Hodně inspirace přichází při běhání a poslední dobu i při poslouchání podcastů. To mi pak hlava jede naplno a já nestíhám nápady sepisovat. Také sledujeme, co se děje kolem nás, co je aktuální trend, co je in a jak to zakomponovat do našeho blogu.


LENKA: Já jsem takový zvědavý pozorovatel. Všímám si všeho kolem sebe a snažím se mít rozhled. Hodně dám na svou intuici. Někdy ale možná až moc o věcech přemýšlím a třeba kvůli tomu něco ani nepustím ven.

 

Myslím, že ty nejlepší věci vznikají spontánně a na první pokus.

 






12. Každý mí své touhy a cíle, ale cesta k nim není vždy jednoduchá a někdy můžeme mít chuť to vzdát. Měly jste na své cestě životem někdy tyto momenty? A pokud ano, co byl pro vás ten zlomový bod? A co vás naopak dokázalo vrátit zpět na pozitivní vlnu produktivity?


BÁRA: Mým velkým snem byla práce v zahraničí a zaběhnout maraton pod 3 hodiny. Obojí vyžadovalo hodně energie, odříkání, vůle a trpělivosti. Spoustu jsem se toho v obou případech naučila. Uvědomila jsem si, že práce není můj manžel, má rodina a měla bych se svým bližším a osobnímu životu více věnovat, protože to je to nejdůležitější.


LENKA: Já si vždycky všechno představuju jako běžecký závod, který bych nikdy nevzdala. Prostě, když už jsem na trati, tak běžím. Vždycky přijdou nějaké krizové momenty, ale když běžíš dál, tak to za chvíli přejde, a nakonec jsi v cíli. Je fajn, když ti po cestě někdo fandí. Tohle se snažím přenést i do běžného života. Naposled například při psaní disertační práce, což byla opravdová muka. Několikrát jsem to chtěla vzdát, ale na druhou stranu by mi bylo líto, že když už jsem tak daleko…Hodně mi pomohla rodina, kteří jsou moji fanoušci na trati ☺.


13. Co byste poradily svému mladšímu já?


BÁRA: Mladší Báře ve Formě bych asi poradila, aby vycestovala za studiem do zahraničí už na střední škole, pracovala na svém sebevědomí a stále měla na mysli, že i malí lidé dokážou velké věci.


LENKA: Aby méně přemýšlela o tom, co si o ní myslí ostatní. To bych vlastně poradila i mému staršímu já ☺







14. Jste motivované, mladé, cílevědomé a šikovné ženy – máte nějakou svou zlatou radu, kterou se řídíte při rozhodování, ať již v podnikání, v práci či v osobních situacích?


BÁRA: Mám na paměti slova mojí mamky, která mi vždycky říká, že bez práce nejsou koláče. A o vztah se musím starat a být pozitivní, protože žijeme jen jednou.


LENKA: Intuice, intuice, intuice. I když to ale někdy trvá déle, protože jsem hrozně nerozhodný člověk. Nakonec to ale dopadne dobře, to je ten osud.


15. Kolik času věnujete spánku?


BÁRA: Teď je to mnohem lepší, spím tak 6-8 hodin denně a o víkendu klidně i 10 hodin.


LENKA: Méně, než bych chtěla. Jsem sova, chodím pozdě spát a ráno bych potřebovala víc času, který ale v týdnu nemám. Taky spoléhám na víkendy.


16. Jaké jsou vaše superschopnost? ☺


BÁRA: Superženou nejsem, ale myslím si, že jsem hodně pracovitá a dokážu v krátkém čase stihnout hodně věcí. Jo a jsem salátový master chef ☺ Skoro vůbec nevařím, takže v salátech jsem teď expert.


LENKA: Dokážu věštit z kávové sedliny. Ne, dělám si srandu. Lepší to je z karet ☺


 

Wow! Děkuji děvčatům za skvělý rozhovor, který nás pustil do jejich zákulisí…jako žen, fitness profesionálek a tvořivých duší v jednom!




Pestrý a sportovní pozdnim vám přeje za Wellspace tým

Radana

Wellspace tím

Prečo práve Wellspace?
opening hourse.png
FB post.png

Objavte Vašu online recepciu

Skúšobná doba 30 dní zdarma.

Vytvorte si svoju online recepciu do 20 minút.

A znížte si Vašu administratívu o  viac ako 50 %.

bottom of page